Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Versenyfelhívás/pályázatok

Versenyfelhívás!

 

A Mozaik Kiadó országos szintű tanulmányi versenyt hirdet az általános iskolások részére.
 
A verseny célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése, illetve lehetőség biztosítása a kompetencia alapú tudás megszerzésére. Ezért a kérdéssorok egy-egy adott témakört új megközelítésben dolgoznak fel. A feladatok nehézsége az átlagos és a jó képességű diákokhoz igazodó. A feladatsort a diákok otthon oldhatják meg, és a megoldáshoz bármilyen segítséget igénybe vehetnek.
 
A verseny kategóriái: (NAT műveltségi területei szerint)
1. Anyanyelv és irodalom:
Anyanyelv: 1–2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
Irodalom: 1–2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
2. Élő idegen nyelv:
Angol: 5–6.; 7–8.
Német: 5–6.; 7–8.
3. Matematika
Matematika: 1.; 2.; 3–4.; 5–6.; 7–8.
4. Ember és társadalom
Általános műveltség: 1–2.; 3–4.
Történelem: 5–6.; 7–8.
5. Ember és természet
Környezetismeret: 1–2.; 3–4.
Természetismeret: 5–6.
Biológia: 7–8.
Fizika: 7–8.
Kémia: 7.; 8.
6. Földünk és környezetünk
Földrajz: 7–8.
7. Informatika
Számítástechnika: 5–8.
Nevezni több kategóriában is lehet.

A Mintafeladatsorok menüpontnál minden tantárgy minden évfolyamára található egy-egy tesztsor, amelyet bárki ingyenesen megoldhat. Segítségével felmérhető, hogy kinek, milyen tantárgyból, milyen szintű versenyre érdemes jelentkeznie. A kérdések helyes megoldása is azonnal látható. 
 
A verseny során az általános iskolások 5+1 forduló tesztsorát oldják meg, a feladatsorok 6 vagy 12 kérdésből állnak. A kérdéseknél négy lehetséges válaszból kell bejelölni az egy helyes megoldást. Minden helyes megoldás 1 pontot ér. A megoldások értékelése fordulónként történik. A helyes megoldásokat minden forduló után közöljük a szükséges magyarázatokkal együtt.
Minden tanuló minden fordulóban lehetőséget kap arra, hogy az interneten keresztül plusz, azaz bónusz feladatsorokat tölthessen ki ingyenesen.
Mit is jelent ez? Ha azt a feladatsort, amire benevezett, a megfelelő szinten (legalább 70 %-ban helyesen) oldja meg, akkor az adott fordulóban további tantárgy tesztsorának ingyenes kitöltésére kap lehetőséget. Érdemes kihasználni!
A verseny zárásaként minden tantárgy minden évfolyamából a legjobb helyezést elérő diákokat országos döntőre hívjuk.
A döntőn legjobb helyezést elérő tanulók (tantárgyanként az első 6 helyezett diák) ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át helyezésüknek megfelelő jutalmukat és az Oklevelet Szegeden, április végén. 


Nevezési díj: 1500 Ft/fő/tantárgy.
A befizetéshez csekket küldünk, és a számlát is mellékeljük. A díj fizetésével várjanak addig, míg ezek levélben megérkeznek.
 
A versenyre nevezni a pedagógusokon keresztül lehet, de szülői beleegyezéssel egyéni nevezésre is van lehetőség.

Nevezési határidő: 2012. szeptember 23. (A honlapon keresztül október közepéig lehet nevezni!)

Fizetési határidő: 2012. október 31.
 
Figyelem! Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk az internetes versenyen azoknak a tanulóknak, akik anyagi helyzetük miatt rászorulnak (pl. ingyenes tankönyvellátásban részesülnek). Ingyenes részvételre való jelentkezést csak az iskola/pedagógus jelzése és nevezése alapján tudunk elfogadni!

Kérjük, hogy olvassa el a részletes Versenyszabályzatunkat is!

 

 http://www.mozaik.info.hu/verseny/index.php?cmd=setmenu_12